top of page
תמונת הסופר/תעמר בינשטוק

חמאת בוטנים לכלבים - בריא או מסוכן?

הכירו לעומק את הממרח המוכר והטעים שכלבים כל כך אוהבים ואנחנו כל כך נהנים לפנק אותם. כמה מותר? איזה לקנות? ומה ניתן לעשות איתה?

אחד הממרחים הפופלרים לפינוק כלבים הוא חמאת בוטנים. היא בריאה, מתוקה ושומנית - בול כמו שהכלבים שלנו אוהבים! בחמאת בוטנים יש שומנים בריאים, חלבון ויטמין B וE (מעולה) ומלא קלוריות! (אז במינון).

איזה לקנות?

מומלץ לקנות חמאת בוטנים טבעית - הכי מוכרת בארץ היא של חברת B&D. נרצה להימנע מחמאות בוטנים לא טבעיות! בחלק מהן יש תחליף סוכר בשם קסיליטול - הוא מסוכן ואף רעיל לכלבים.

קראתי שמישהי מילאה קונג שלם בחמאת בוטנים כי אומרים שזה טעים ובריא. זה נכון אבל המינון מופרז לגמרי ויכול אפילו לגרום לדלת לבב והשמנת יתר לטווח הארוך.

מינון

חוק ה10% אומר שכלב יכול לחלק את הצריכה הקלורית שלו ביום ל10% חטיפים (מזון משלים) ו90% מזון (מזון מלא). מחשבון קלוריות לפי משקל ורמת פעילות מתוך כמות הקלוריות המוצעת נוכל לבחור איך לתת את ה10% הללו, לדוגמא: כלב במשקל 10 ק״ג ברמת פעילות ממוצעת צריך לצרוך 630 קלוריות ביום, 63 קלוריות אפשר לתת לו בחטיפים. בחמאת בוטנים טבעית יש 615 קלוריות ל100 גרם, כפית חמאת בוטנים מכילה 5 גרם - כלומר 30 קלוריות, זה חצי מכמות החטיפים ביום בכפית אחד! לכן אמליץ לגוון בחטיפים עם כאלו דלי קלוריות או להאריך את זמן אכילת חמאת הבוטנים במריחה על משטח ליקוק או לכניס לצעצוע האכלה.

  • עד כפית - לכלב קטן

  • כפית - לכלב בינוני

  • 2 כפיות - לכלב גדול

שימו לב חמאת בוטנים מאוד שומנית - יותר מידי שומן יכול לגרום להפרצות של דלקת לבלב.

אלרגיית בוטנים אצל כלבים

כמו לבניאדם, יכולה להיות לכלבים אלרגיה לבוטנים (יחסית נדיר). תגובות אלרגיות אפשריות: שלשולים, הקאות , גירודים, נשירה מוגזמת ואף קושי נשימתי.

במידה והכלב שלכם מראה תגובה כזאת - גשו לוטרינר לבדיקות.

שימושים

  • מריחה על משטח ליקוק/מילוי צעצועי האכלה - מומלץ בשילוב רכיבים נוספים בגלל הערך הקלורי הגבוה שלה.

  • הכנת עוגיות וחטיפים Homemade לכלבים

  • מריחה על תרופה בשביל פיתוי

טריק: ניתן לזלף בקלות חמאת בוטנים בעזרת מזרק רחב
 

מתכון עוגיות לכלבים

עוגיות מ3 רכיבים פשוטים:

  • 0.5 כוסות - חמאת בוטנים טבעית

  • 1 בננה בשלה גדולה או שתיים בינוניות

  • 1.5 כוסות - שיבולת שועל או קמח שיבולת שועל

מחממים תנור ל180 מעלות, ומכינים תבנית עם נייר אפיה. מוחצים את הבננה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים את טוב טוב עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וקצת דביק. אפשר ליצור כדורים ולמחוץ או לרדד את הבצק (אם יש צורך אז על משטח מקומח) ולחתוך באמצעות חותכני עוגיות בצורות חמודות (חותכני עוגיות בצורת: כפה, עצם וכלב). אופים במשך כ15 דקות עד השחמה קלה, לאחר מכן מקררים ומאחסנים בקופסא אטומה עד שבועיים במקרר.

bottom of page