הדרך שבה תמלאו צעצועי מילוי היא לא פחות חשובה מהמילוי עצמו, יש חשיבות לסדר של המרכיבים שיכול להשפיע על המוטיבציה של הכלב לאורך השימוש בצעצוע.
אחרי שהכלב למד להכיר את הצעצוע עם מילויים פשוטים כמו ללקק ממנו קצת חמאת בוטנים טבעית ואוכל רטוב אפשר לשדרג ולהתחיל להכין מתכונים משלכם ממריכיבים מותרים. נתחיל עם הסבר על שיטת השכבות המוכרת של bindisbucketlist ואז נעבור למתכונים מומלצים:
שיטת השכבות:
בשיטה בעצם מייצרים שכבות עם מרקמים וטעמים מגוונים עם רמות ערך שונות אשר גורמות לכלב להתעניין לאורך כל הצעצוע ולא להתייאש באמצע/סוף.
למטה - שווה נמקם את המרכיבים בעלי הערך הגבוה ביותר עבור הכלב שלכם כך שהוא ירצה מאוד לסיים אותו ולהגיע לתחתית (למדנו איך לגלות מה הם מרכיבים בערך ערך גבוה עבור הכלב בפוסט #3) דוגמאות: יוגורט קפיר, חטיף דג, חמאת בוטנים טבעית, סמוצ׳י וכו׳.
באמצע - מילוי זה הגוף של הצעצוע והוא יהיה לרוב יותר בריא ודל קלוריות (לעומת חמאת בוטנים). דוגמאות: אוכל רטוב, מחיות, ירקות מעוכים. כמו כן מומלץ לגוון ולהוסיף שם קצת טקסטורות נוספות.
למעלה - מושך יהיו מרכיבים מושכים - בולטים לעין ולחוש הריח. דוגמאות: חמאת בוטנים טבעית, חטיף בשר בולט, חתיכות ירק אהוב, חטיף דג מיובש וכו׳.
אחרי שמילאנו אפשר להביא לכלב ישר או להקפיא ואז להביא לו - הקפאה = האלעת רמת הקושי.
הכנו לכם רשימת מתכונים אהובים על כלבי הקהילה:
״הקלאסי״: קפיר, סמוצ׳י, מזון רטוב/מחית בלקנדו, ציר וחטיפי דג.
״פיץ׳ הבריאה״: גזר מגורד, ביצה קשה קצוצה, תפוח חתוך דק דק, בננה ועלי פטרוזיליה קצוצים ״הפוטאט״: פירה בטטה ומלפפון. ״קשיו המכובס״: קישוא, גזר ואפונה מבושלים במים (יוצרים מחית) ורצועות פילה עוף מכובס. באלו בריאות״: בננה, אגס, עלי תרד, אוכמניות, יוגורט ביו וזרעי צ׳יה. ״לולה הסגולה״: אוכמניות, רסק תפוחים, קצת יוגורט ללא סוכר וקצת חמאת בוטנים טבעית. ״הכתום״: בטטה מעוכה, מעט מזון רטוב, חתיכות גזר וסרדין מיובש לקישוט מלמעלה. ״המשולש״: פירורי חטיפים, בננה מעוכה, יוגורט ללא סוכר. ״הבריאותי״: מזון רטוב, חמאת בוטנים טבעית, חטיפי בשר מיובשים בהקפאה, שמן סלמון (במינון) וכמה אוכמניות. ״ה-דה בקס של בקס״: מזון יבש מושרה במים, מזון רטוב, שמן סלמון, גזר, דגים מיובשים קטנים וסגירת חמאת בוטנים. ״הקלאס של מקס״: בננה וחמאת בוטנים טבעית. ״הדיאטתי״: אורז מבושל (בלי מלח או שמן), טונה במים. ״ארוחת בוקר״: ביצה מקושקשת, קוטג׳ גזר מגורד. ״תותי פרוטי״: תותים, בננה, אוכמניות מנגו. ״השועל״: שיבולת שועל מבושלת במים, סמוצ׳י וחמאת בוטנים טבעית. ״פיץ׳ השובבה״: פירה בטטה, נענע קצוצה, אוכמניות ותותים.