״מה זה בכלל קפיר?״ אתם בטח שואלים את עצמכם. תכירו את היוגורט הבריא לכלבים שמכיל חיידקי פרוביוטיקה.
״קֵפִיר הוא משקה חלב שמקורו בקווקז ומופק בתסיסה הומולקטית בדומה ליוגורט. גרגירי קפיר הם למעשה פיטריה שיוצאת מושבה סימביוטית של חיידקים מהסוג לקטובצילוס אצידופילוס ושמרים במטריצה של חלבונים, ליפידים וסוכרים. הצירוף המדויק של חיידקים ושמרים משתנה מתערובת לתערובת. כשמשרים את הגרגירים בחלב הם מתחילים את תהליך התסיסה.״ -ויקיפדיה
מה זה ולמה זה טוב?
קפיר הוא יוגורט חלבי שמופק בתסיסה ומורכב מחיידקים פרוביוטים ושמרים ומשמש כפרוביוטיקה טבעית.
הוא תורם למערכת החיסונית ,מחזק את מערכת העיכול, עוזר להפחית דמעות בעיניים ומספק הגנה לגוף במצבים של אלרגיה, לחץ דם, בעיות במערכת העיכול ומחלות לב.
מינון
כפית פר 7 ק״ג בערך (זה לא מדע מדוייק...) בפעם הראשונה נסו חצי מהמינון ותראו איך הכלב מגיב לזה
פיצי - כפית
קטן - 2 כפיות
בינוני - כף (3 כפיות)
גדול - 4-5 כפיות
ענק - 2+ כפות
איפה משיגים?
ניתן להשיג קפיר בניצת הדובדבן, טיב טעם, קשת טעמים ומעדניות רוסיות. טיב טעם 13₪ ל1 ליטר של פרה י.מרדכי | ניצת הדובדבן 17₪ ל500 מ״ל של עיזים ארבלה למשקיעים במיוחד - הצורה המועדפת בה ניתן לצרוך קפיר היא על ידי גידולה בבית ולכן ניתן להשיג מחברים/ דרך הרשת/ לקנות תערובת להכנה ביתית של ביו קפיר.
הכנת קפיר ביתי
גרגירי קפיר
חלב פרה/עיזים/כבשים
מיכל - צנצנת או קערה (לא מתכת)
חיתול בד/גאזה
מסננת פלסטיק (לא ממתכת)
כף (לא ממתכת)
בתוך המיכל שמים את גרגירי הקפיר ביחד עם החלב (יחס של כוס חלב:כף גרגירים) ומכסים בבד ומניחים ל-24 שעות על השיש בצל. הנוזל אמור להסמיך, נערבב אותו ונסנן - הנוזל שעבר סינון הוא משקה הקפיר ואותו ניתן לשמור לשבוע במקרר. את הגרגירים שנשארו במסננת שוטפים במים וניתן לחזור על התהליך שוב ושוב מההתחלה. במידה ורוצים לקחת הפסקה - מכניסים את המיכל עם הגרגירים והחלב למקרר והם יכולים להישמר שם לכ4 שבועות ללא החלפת חלב - והמשקה לאחר ההפסקה לא ראוי לשתייה.
*עם הזמן הגרגירים יתרבו לכם ותוכלו לתת לחברים.